Laat ik me even voorstellen

Ik ben Sari Beekmans, 47 jaar oud. Ik ben moeder van twee volwassen kinderen, van een dochter van 21 en van een zoon van 18. Ik ben ook de echtgenote van Rob en dit al ruim 22 jaar.

Ik ben geboren en opgegroeid in Finland. De meeste van mijn vakanties en vrijetijd bracht ik door in het platteland – ‘’middel of nowhere’’- redelijk primitief maar wel aan een grote meer. Vooral daar heb ik geleerd om van het natuur te houden en deze te respecteren. Hierdoor ben ik ook een beetje ‘’down to earth’’ mens geworden. Het hier en nu is belangrijk en vooral de feiten tellen mee. Ik geniet van kleine alledaagse dingen die men vaak als van zelfsprekend ziet.

Op mijn 23ste, dus 24 jaar geleden, verhuisde ik naar Nederland, naar mijn vriend en toekomstige man, Rob.

Als professional heb ik hier ruim 23 jaar als psychiatrische verpleegkundige gewerkt. Dit op vele verschillende instellingen/ziekenhuizen en op vele verschillende afdelingen. Dit vanaf chronische tot acute psychiatrie, van jongeren vanaf 12 jaar tot ouderen geriatrie en van psychoses, acute crisissen en borderline tot depressie en autisme. Met andere woorden, ik heb gewerkt met mensen met allerlei ziektebeelden en problemen, iedereen met zijn eigen unieke karakter. Ik heb in de zorg veel geleerd en vele mooie mensen ontmoet.

De laatste paar jaar kreeg ik het gevoel dat ik iets anders wilde. Ik wilde ook goed voor mezelf gaan zorgen en dus ook goed naar mezelf luisteren. Ik ging kijken wat ik nu Echt wil. Ik wilde gebruik maken van mijn ervaring met mensen en menselijk gedrag. Ik hou van mensen als individuen, als zichzelf en met hun eigen karakters. Ik vind een mens interessant en vind daarom ook leuk om weer nieuwe mensen, nieuwe individuen, te ontmoeten. Bij mij passen de een-op-een-contacten waarin ik me kan concentreren op een iemand tegelijkertijd en dus ook alle aandacht voor degene heb. Ik wil nu met ”gezonde” mensen met zo nodige problemen werken om hen te helpen. Dit kan ook preventief werken, voor zorgen dat men niet dieper in de problemen komen. Ik hoop ook dat de mensen op tijd hulp zoeken voordat ze bijvoorbeeld in een burn-out of in een depressie belanden. Zo ben ik op Lifecoaching/Leefstijlbegeleiding gekomen.

Volgens mij heeft iedereen zijn krachten en het is soms een uitdaging om deze naar boven te halen. Hier wil ik mensen in begeleiden. Soms zit je er zelf te dichtbij waardoor je de overzicht niet meer hebt, dan heb je even iemand anders nodig om de situatie op een afstand te bekijken.

Ik vind ook dat een ieder mens zo hoog mogelijk levenskwaliteit, zijn eigen geluk, verdient en wil mijn medemens er mee helpen en ondersteunen om dat te bereiken. Het afspraak maken met mij is laagdrempelig. Ik wil dat iedereen zich welkom bij mij voelt….dus bij deze: ook Jij bent Hartelijk Welkom.

Liefs, Sari